Общо 162 милиона зрители в цял свят са проследили конкурса Евровизия“ тази

...
Общо 162 милиона зрители в цял свят са проследили конкурса Евровизия“ тази
Коментари Харесай

162 милиона зрители в цял свят са гледали Евровизия

Общо 162 милиона фенове в целия свят са наблюдавали конкурса „ Евровизия “ тази година, състоял се на 9, 11 и 13 май в Ливърпул. Финалът, който беше извоюван от шведската поп звезда Лорийн, сложи самобитен рейтингов връх във Англия със междинен рейтинг от 10 милиона, оповестяват от Entiendo. 

Над 88% от феновете в Норвегия, 85% от феновете във Финландия и 82% от феновете в Швеция са наблюдавали финала. Представителите на трите страни бяха любимци за успеха и реализираха високи резултати в крайното класиране, влизайки в топ 5.

Над 50% от зрителския пазарен дял са отбелязали и публичните малките екрани в Армения, Белгия, Кипър, Хърватия, Израел, Литва и Словения. Конкурсът се оказва доста известен измежду

феновете до 30-годишна възраст, с над 50% пазарен дял в тази възрастова група.

Темата за „ Евровизия “ се трансформира в огромен шлагер, в обществената мрежа TikTok, където в границите на две седмици над 105 милиона неповторими потребителя са наблюдавали наличието в формалния профил на състезанието. Видео наличие с формалния хаштаг #Eurovision2023 отбелязва над 4,8 милиарда гледания. Близо 8 милиона фенове са наблюдавали онлайн финала в YouTube, като

шоуто попадна и в топ 20 на българската ранглиста за най-гледано наличие на уеб страницата за видео шерване. 

Освен с високи рейтинги, тазгодишното издание на състезанието може да се похвали и с сполучливо показване в музикалните ранглисти. Песента победител Tattoo, в осъществяване на Лорийн, доближи второ място в формалната музикална ранглиста във Англия, първо място в 11 страни в Европа, измежду които Нидерландия, Австрия, Белгия, Гърция и Швеция, както и още 7 класирания в топ 5. Песните на Норвегия, Финландия, Израел, Италия и Англия също превзеха музикалните ранглисти и две седмици след финала на състезанието не престават да са измежду най-слушаните песни в Spotify и Apple Music.

Изданието през 2023 година беше белязано и от съществено медийно отразяване, като са маркирани над 150 000 изявления в медиите, измежду които Би Би Си, „ Ню Йорк таймс “, „ Билборд “, „ Ролинг стоун “, Си Ен Ен, „ Гардиън “, „ Варайъти “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР